Information


Nord63 är en ideell förening som ägnar sig åt spelverksamhet. Eftersom vi är en onlineförening sker alla möten och träffar över internet.

Föreningens syfte

Nord63's syfte är att göra det lätt för så många som möjligt att teama upp och spela med personer man känner. I de spel som det är möjligt använder vi oss utav guilds, corporations, squads eller liknande för att enkelt kunna komma igång och spela med andra medlemmar i föreningen. Vi spelar många olika spel men gemensamt är att de är alla multiplayer eller coop baserade datorspel.

Spelservrar

Nord63 driver egna spelservrar för att förse våra medlemmar med möjligheten att själva bestämma över vad som spelas. Spelservrarna hostas utefter vad som efterfrågas från medlemmarna. Mer information om vilka servrar vi har finns här.

Nord63 är en förening i Sverok, mer information om Sverok finns på deras hemsida.

Medlemskap

Är du intresserad av att bli medlem i Nord63 finns det några saker du måste ta del av först. Som medlem måste du ha läst igenom föreningens stadgar och även informationen om hur vi hanterar personuppgifter. Stadgarna måste godkännas i medlemsansökan och måste följas av alla föreningens medlemmar.

Vi förväntar oss att alla medlemmar sköter sig och följer de regler föreningen har. För att ansöka om medlemskap fyller du i onlineformuläret samt skicka ett mail till styrelsen på styrelsen@nord63.se där du berättar att du fyllt i formuläret.

Hur vi hanterar din data

Alla medlammar i Nord63 registreras hos sverok för att föreningen ska uppfylla kraven för föreningsbidrag. Alla uppgifter som anges under medlemsregistreringen lagras och hanteras av sverok. Nord63 använder de kontaktupgifter som angavs vid registeringen för att skicka ut kallalse till viktiga möten. De uppgifter som anges vid registrering på några av föreningens tjänster (forum, sourcebans etc) lagras och hanteras av Nord63. Föreningen lagrar även all information som användaren själv uppger på hemsidan (foruminlägg, bilagor etc). För att föreningen ska kunna erbjuda dessa tjänster används kakor. En kaka sparas lokalt på din dator och innehåller en liten bit data. Genom att använda den här sidan godkänner du att Nord63 lagrar och använder sig av kakorna på din dator. Nord63 kommer aldrig dela eller sälja data om en användare utan användarens medtycke. Om du har frågor eller funderingar kring hur vi hanterar medlemsinformation eller kakor kan du maila till styrelsen@nord63.se

Rättigheter

 • Få gå med i föreningen på samma villkor som alla andra
 • Vara med på årsmötet
 • Föreslå saker till årsmötet
 • Rösta på årsmötet (Gäller ej för stödmedlemmar)
 • Ställa upp till val av styrelse, revisor eller andra poster
 • Se föreningens stadgar, protokoll och andra dokument när som helst
 • Få veta vilka personuppgifter föreningen har om en själv
 • Möjlighet till kontakt med styrelse, revisor och valberedning
 • Få information om vad som händer i föreningen

Skyldigheter

 • Bekräfta sitt medlemskap en gång om året
 • Uppdatera sina personuppgifter om de ändras
 • Följa stadgarna och andra föreningsdirektiv

Information från Sverok

Sverok följer Personuppgiftslagen och behandlar de personuppgifter ni matar in med noggrann försiktighet. Medlemmarnas personuppgifter lämnas aldrig ut till andra. Dock kan granskare från myndigheter komma till Sveroks förbundskansli och få tillgång till att kontrollera uppgifterna, om deras arbete kräver det. Sveroks distrikt får tillgång till föreningens uppgifter för att kunna sköta kontakten med sina föreningar. De uppgifter vi samlar in använder vi som underlag i statsbidragsansökan, landstingsbidragsansökningar, vid ringkontroller och för statistik i olika sammanhang. Vi kommer även att använda medlemmarnas kontaktuppgifter för informationsutskick och enkäter.

Tjänster

För att maximera ditt medlemskap rekommenderar vi följande tjänster. De är viktiga för att du ska få ut så mycket som möjligt utav ditt medlemskap och hålla dig informerad om vad som händer i föreningen.

Facebook

När du blir medlem i föreningen skickar vi en inbjudan till föreningens grupp på facebook. Gruppen är endast öppen för aktiva medlemmar i föreningen och spelar en stor roll i koordinering och informering. Händelser och events i föreningen annonseras i första hand ut på facebook.

Steam

Nord63 har en grupp på steam. För att gå med i gruppen måste du bli inbjuden, skicka ett meddelande till någon som redan är medlem i gruppen så får du en inbjudan så fort som möjligt. Information om gruppen finns här.

TeamSpeak 3

Nord63 har en egen TeamSpeak server där vi pratar med varandra när vi spelar och har föreningsmöten. Det finns många praktiska inställningar för att modifiera TeamSpeak och det kan även samverka med vissa spel. Team Speak 3 klienten gratis och finns här.